Compania noastră

În anii 1900, familia Koot a început să cultive bulbi. În acele vremuri, activitatea se făcea numai la scară mică și era combinată cu creșterea vacilor. Bunicul meu, Jaap Koot, creștea lalele, narcise, brândușe, gladiole și iriși. De la o generație la alta, creșterea bulbilor a devenit tot mai importantă și s-a extins. Tatăl meu, Cees Koot, după ce a petrecut un timp crescând flori și plante, a continuat să cultive bulbi.

El s-a specializat în creșterea unor specii mai deosebite de bulbi – Colchicum, Fritillaria imperialis, Ixia, Allium și alte câteva varietati. Acum 10 ani am cumpărat un crocus pe nume ‘Sativus’. La acel moment nu știam multe despre el, dar în scurt timp am adunat informații despre această varietate. Interesul și viziunea noastră pentru acest bulb a fost atât de mare, încât am decis să ne mărim propria capacitate de creștere. În prezent, Crocus Sativus este produsul care se vinde cel mai bine.

În 2005, tatăl Cees Koot a lăsat întreaga cultură de Crocus Sativus fiului său Jaap și nurorii sale Anna. Numele companiei s-a schimbat atunci în: Bloembollenbedrijf  J.C.Koot